Äädikakärbsed tüütavad ka kevadel

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õunakujulise äädikakärbeste püünise sisse valatav vedelik ei sisalda kemikaale.
Õunakujulise äädikakärbeste püünise sisse valatav vedelik ei sisalda kemikaale. Foto: Elmo Riig / Sakala

Oleme juba harjunud, et suve teisel poolel, kui valmivad aedviljad ning hakatakse moosi keetma ja mahla pressima, tekib majapidamisse äädikakärbseid.

Aga ka soojal kevadpäeval piisab vaid sellest, et õunad või viinamarjad pisut käärima lähevad, ja need tüütud putukad on kohal.

Viljandimaal elav Sirje Laak kurtis, et ta on äädikakärbestega alatihti hädas, kuigi tal kodus puuviljad, moosid ja mahlad niisama lahtiselt ei vedele ning prügi viib ta korralikult välja. Tillukeste kärbestega võitlemiseks on ta poest ostnud pihusteid. Nendega saab putukatest küll lahti, kuid lõppkokkuvõttes on säärane tõrjumine üks tüütu tegevus. «Kõik tuleb kinni katta ja pärast tossutamist on igal pool ebameeldiv lõhn.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles