Võiduni küündisid kaks noorsportlast

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helery Rullingo (vasakul) sai Paala järvel peetud aerutamise Hansaregatil tütarlaste B-klassis esikoha.
Helery Rullingo (vasakul) sai Paala järvel peetud aerutamise Hansaregatil tütarlaste B-klassis esikoha. Foto: Kenno Soo

Laupäeval Viljandis Paala järvel sõidetud Eesti aerutamise karikavõistluste sarja kuulunud Hansaregatil teenisid kohalikud sportlased esikoha kahes võistlusarvestuses.


Tütarlaste B-klassis võidutses Viljandi aerutaja Helery Rullingo, kes põnevalt kulgenud kolmekilomeetrise mõõduvõtu lõpumeetritel suutis end maksma panna ja esikoha kindlustada.

Samuti pälvis viljandlastest etapivõidu C-klassi noormeeste ühekanuul sõitnud Ronalt Volt. Poisi juhendaja Kalev Heli sõnul oli see talle karikavõistluste etapilt esimene esikoht.

Tütarlaste A-klassis lõpetas viljandlanna Eve Külasalu teise kohaga ning naiste arvestuses pidi Kadi Külasalu rahulduma kolmanda tulemusega.

Põnevalt kulges ka meeste ühekanuude mõõduvõtt, kus tihe rebimine käis viljandlase Tanel Heli ja pärnulase Danek Tšuškini vahel. Lõpumeetritel suutis kogenud Pärnu sprinter siiski oma võtta ja nii tuli Tanel Helil taas teise kohaga leppida.

Treener Kalev Heli sõnul sõitsid tublilt ka viljandlastest vennad Madis ja Mihkel Vitsut, kes lõpetasid kuuekilomeetrise distantsi neljanda ja viienda kohaga.

Viljandi aerutamistreeneri ja võistluse korraldaja Kalev Heli sõnul on aerutajad Paala järve võistluspaigana kasutanud varemgi. «Aastate eest pidasime sellel järvel sprindivõistlusi, seekord olid kavas pikemad distantsid,» kõneles Heli. «Järv on võistlusteks igati sobiv: huvilistel on hea sõitu jälgida ja osalejad pääsevad sellele lihtsalt ligi.»

Samas avaldas Heli kahetsust, et oli tugeva tuulega sajune ilm, mis sportlasi ei soosinud.

Viljandi aerutajatel seisab nüüd ees paari nädala pikkune võistluspaus, mida nad kasutavad kuu lõpul tulevateks Eesti juunioride meistrivõistlusteks valmistumiseks.

«Kahjuks on need tiitlivõistlused meie jaoks veidike vara, sest mitu sportlast on seotud koolipraktikaga ja sellest tulenevalt jäävad nende treeningud auklikuks,» sõnas Kalev Heli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles