Džässiklubi suvel puhkust ei võta

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Noorhani
Priit Noorhani Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Viljandi džässiklubi ei paki oma viiendal hooajal suveks pille kotti, vaid on kavandanud kontserte nimekate esinejatega.

Esimene suvine kontsert oli klubis Puhas Kuld juba neljapäeval. Siis esines nelja Eestis juba tuntud ja hinnatud muusikut koondav Xpress Quartet.

«Meid on igalt poolt julgustatud suvel kontserte tegema ja senise viie hooaja kogemuste pagas julgustab ka,» rääkis džässiklubi korraldaja Priit Noorhani. «Suvel liigub linna peal veidi rohkem külalisi ja oleks hea neile väärt kultuuri pakkuda.»

Noorhani toonitas, et põhiline sihtrühm on loomulikult viljandlased.

«Hooaja sees pakutakse kultuuri ühe väikse linna kohta küll ja rohkemgi, suvel aga, kui festivalid välja arvata, tõmmatakse koomale. Meie püüame seda augukest omalt poolt täita,» selgitas korraldaja. «Nõudlus on täiesti olemas. Muusikud tulevad Viljandisse pealegi alati hea meelega esinema ja kiidavad väga meie publikut.»

Noorhani märkis, et hiljuti kolinud džässiklubile on kohavahetus soodsalt mõjunud. «Klubi pole küll suur, aga on seevastu hubane ja armas, seega on atmosfäär džässiks õige,» kinnitas ta.

Džässiklubil on algusest peale õlga all hoidnud mittetulundusühing Eesti Jazzliit.

Eelseisval suvehooajal on esinema oodata tantsulist muusikat viljelevat Lin’s Systemit, vabaimprovisatsioonilist kollektiivi ASK ning teisi. Hooajale paneb punkti Rõõmus Re, milles mängivad Riho Sibul, Robert Jürjendal ja Ain Agan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles