Suurjooks ümber järve kutsub künnipäeval treeningule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaks ja pool nädalat enne ümber Viljandi järve jooksu kutsuvad võistluse korraldajad kõiki huvilisi ühisele treeningule, et rada proovida ja üksteiselt mõõtu võtta.

14. aprillil kell 18 antakse Viljandi staadionil treeningjooksul osalejatele ühine start. Osavõtumaksu ei küsita, rinnanumbreid ei väljastata ja lõpuprotokolli ei koostata. Küll aga saab igaüks staadionile paigaldatava kella abil fikseerida oma lõpuaja.

Ümber Viljandi järve jooksu korraldajad on treeningjooksu seadnud 14. aprillile, sest see on rahvakalendri järgi künnipäev. «Selleks päevaks pidid põllumeestel olema kõik põllutööriistad korras ja tööks valmis ning et põld hästi vilja kannaks, künti sel päeval ka üks vagu,» rääkis jooksu peakorraldaja Mati Jürisson. «Sümboolselt on see päev, mil ka jooksusõbrad saavad oma sportlikku vormi proovida ning esimese väikese võistluse maha pidada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles