Võim süüdistab oponenti ametnike kiusamises

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varem linnavalitsusse kuulunud, kuid pärast mulluseid valimisi linnavolikogus opositsiooni sattunud keskerakondlane Helmut Hallemaa on vaieldamatult üks sõnakamaid ja tegusamaid rahvaesindajaid. Poliitiliste vastaste väitel tegeleb ta volikogu saalis pahatihti aga asjatu tähenärimisega, mis üksnes takistab linnajuhtimist. Sama stiili heidetakse talle ette ka ametnikega suhtlemises.
Varem linnavalitsusse kuulunud, kuid pärast mulluseid valimisi linnavolikogus opositsiooni sattunud keskerakondlane Helmut Hallemaa on vaieldamatult üks sõnakamaid ja tegusamaid rahvaesindajaid. Poliitiliste vastaste väitel tegeleb ta volikogu saalis pahatihti aga asjatu tähenärimisega, mis üksnes takistab linnajuhtimist. Sama stiili heidetakse talle ette ka ametnikega suhtlemises. Foto: Elmo Riig / Sakala

Keskerakondlane Helmut Hallemaa on poliitiliste vastaste hinnangul Viljandi linnavolikogu opositsionääri rolli täites minetanud mõõdutunde ning hakanud lakkamatute infopäringutega ametnike tööd häirima.

Linnavolikogu jaanuarikuine istung kujunes opositsiooni ja koalitsiooni vahel peetud tuliste vaidluste tõttu rekordpikaks, aga juba selle algus oli tavapäratu. Nimelt kutsus linnapea Ando Kiviberg sissejuhatuseks kohalikke poliitikuid üles edaspidi silmas pidama, et nende tegevuse tulemusena ei saaks viga kõrvalseisjad.

«Teineteise ülekavaldamist tuleb ikka ette ja selles pole midagi veidrat. Aga juhtub ka nii, et selle mängu juures hakkavad inimesed vaimselt viga saama. Viimase kahe nädala jooksul on juhtunud, et hasartse poliitilise küsimuse arutamise käigus on saanud linnaametnik vaimselt sedavõrd haiget, et on puhkenud nutma,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles