Kuidas üle poole sajandi ringi rännanud laps viimaks koju tagasi jõudis

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marmorist elusuuruse ja elutruu magava lapse välja tahunud kunstniku nimi ja valmistamisaasta on teadmata ning ilmselt jäävadki teadmata. Anrepi lõvist paremale jääval hauasambal olevat aga veel üks marmorist lapsekuju olnud. Kes mäletab seda valgest, kes roosast marmorist looduna. Külli Kuldkepp loodab, et ka see kuju jõuab pärast eksirännakuid oma koju tagasi.
Marmorist elusuuruse ja elutruu magava lapse välja tahunud kunstniku nimi ja valmistamisaasta on teadmata ning ilmselt jäävadki teadmata. Anrepi lõvist paremale jääval hauasambal olevat aga veel üks marmorist lapsekuju olnud. Kes mäletab seda valgest, kes roosast marmorist looduna. Külli Kuldkepp loodab, et ka see kuju jõuab pärast eksirännakuid oma koju tagasi. Foto: Erakogu

Kärstnasse endale suvekodu ostnud Külli Kuldkepp sai sellega kaasa ka mõisnike kalmistu, kuulsa Anrepi lõvi, pargi kõrval üsna lootusetu staadiumini lagunenud kabeli ja hulga rahvajutte.

Vanade fotode põhjal oli teada, et pargi sissepääsu juures oli kunagi postamendil marmorfiguur «Magav laps». Seda last nähti seal aga viimati enam kui poole sajandi eest ja võimalus teda kunagi tagasi saada oli pehmelt öeldes tagasihoidlik.

Külli Kuldkepp ei kaotanud siiski lootust. Lugu, mis hargnema hakkas, oli väga kummaline ja viis ta ootamatult tagasi nendesse kallitesse paikadesse, millega ta oma elu jooksul seotud on olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles