Tähtsaim jupp rannast saab korda

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et tulvavesi värsket liiva minema ei kannaks, paigaldavad töömehed randa drenaaži ja mitmesuguseid tõkkeid.
Et tulvavesi värsket liiva minema ei kannaks, paigaldavad töömehed randa drenaaži ja mitmesuguseid tõkkeid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel nädalal alustas Suja Ehitus Viljandi järve ääres mulla- ja liivatöid, et palju kriitikat pälvinud plaaži tähtsaim osa jaanipäevaks ilusaks teha.


Ehitus hõlmab küll vaid staadioni Männimäe-poolsest nurgast harjutusväljakuni ulatuvat ala, kuid selle eest on tegemist ranna kõige kasutatavama piirkonnaga. Just seal asuvad näiteks paadilaenutus, ujumisbasseinid ja Rannakohvik.

Linnamajandusameti juhataja Priit Vihuri sõnul rajatakse tööde käigus esimene jupp promenaadist, mis tulevikus peaks ulatuma Ranna puiesteele Pika tänava otsa. Viie meetri laiusest teest tuleb kolm meetrit ratturitele ja rulluisutajatele sobiva asfaltkattega, kaks meetrit aga sillutatakse patseerimiseks sobilike kõnniteekividega. Vesiflirdi allee lõppu tehakse ka 400-ruutmeetrine plats, mida saab kasutada näiteks tantsupidudeks.

Promenaad, mille asfalteerimine nõuab kuiva ilma, valmib hiljemalt jaanipäevaks, muud tööd peaksid aga juba paar nädalat varem lõpule jõudma.
Peesitamist armastavate inimeste tarbeks on randa veetud 210 kuupmeetrit liiva, mis peagi laiali lükatakse. Seni on plaaži suuremaid muresid olnud see, et mäest alla tulvav sademevesi uhub liiva ära. Remonditaval lõigul peaks probleem lahenduse leidma, sest nii veele kui liivale seatakse tõkked ette.

Suja Ehituse juhatuse esimehe Rando Sepa kirjelduse kohaselt takistatakse osa veevoolust juba Ranna puiesteel, paadisilla äärde pannakse liiva püüdmiseks madal palissaad ja randa rajatakse drenaaž vihmavee ärajuhtimiseks.

Ranna kordategemist lubasid enne valimisi peaaegu kõik erakonnad ja Reformierakonna valimisblogis üleval olnud pildil kujutati järveäärt lausa Kariibi mere laadis suvituskohana.

«Selleks meil raha praegu ei jagu,» tunnistas reformierakondlasest linnapea Kalle Jents. «Ent olukord oli õnnetu ja tegime väikese plaani, kuidas seda paremaks muuta. Hansapäevade ajaks peaks rand juba tunduvalt kaunim olema.»

Käesoleva hooaja tööd lähevad maksma 900 000 krooni. Selleks, et promenaad lõpuni valmis teha, kuluks Priit Vihuri andmetel veel 1,6 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles