Mets on omaniku nägu

, erametsakeskuse ja erametsaliidu kommunikatsioonijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regina Hansen
Regina Hansen Foto: Erakogu

METSARAIEL ja juuksuris käimisel on mõndagi ühist. Mõlemad tegevused on hoolitsetud välimuse jaoks vajalikud, ainult et tööriistad on ühel juhul saag ja kirves, teisel juhul kamm ja käärid.

Juuste lõikamisest tehakse suur number võib-olla ainult siis, kui keegi laseb oma maani ulatuvad juuksed ühtäkki täielikult maha lõigata. Metsaraie on sündmus alati. Ehkki mõistus ütleb, et küps mets tuleks maha võtta ja puud kasvavad sarnaselt juustega tagasi, on iga metsatukk kellelegi lähedane ja armas paik.

Heal peremehel on oma metsaga hingeside, kuid ma pole veel tõesti kohanud kedagi, kes laseks puudel mädaneda lihtsalt mingi põhimõtte pärast. Niisiis laiutab energiavõsa erametsades ainuüksi seetõttu, et suur osa omanikest pole vastutust teadvustanud või ei mõista, et selline mets lastelastele tulu ei tõota. Säärane lugupidamatu ja tarbijalik suhtumine on tõesti kurjast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles