Ligi peab Ojulandi loodavat erakonda glamuuri- ja moeparteiks

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Marko Saarm

Rahandusminister ja Reformierakonna üks juhtfiguure Jürgen Ligi ei pea Kristiina Ojulandi uue erakonna loomise katset tõsiseltvõetavaks.

Küsimusele, kuidas ta oma endise erakonnakaaslase partei loomise plaani suhtub, vastas Ligi reedel Viljandit külastades, et vaatab sellele väikese imestusega. „Inimene, kes on ühest erakonnast ilmselge pettuse tõttu välja visatud, võiks tajuda, et tema usaldusväärsus on liiga tilluke selleks, et inimesi enda ümber koondada. Aga nähtavasti on tal siiski mõningaid imetlejaid, kes glamuuri ja moodi kõrgelt hindavad ning seltskonnaajakirjandust loevad. Mingit ideed selle tegevuse taga küll ei paista,“ sõnas minister.

Ligi sõnul pole tal hirmu, et tänavu võiks Eesti poliitikasse lisanduda mõni selline erakond, kellest võiks kasvada olemasolevatele jõududele arvestatav konkurent. Küll aga peavad paremerakonnad tema meelest arvestama tõigaga, et praeguste proovijate eesotsas on inimesed, kes lahkusid just Reformierakonnast ning Isamaa ja Res Publica Liidust (IRL) ja võivad seega viimastelt paari protsendi jagu toetust näpata.

„Andres Herkel on muidugi aus inimene, temale hoian pöialt. Aga ma ei näe ka tema katses tugevat vedrut. Kui uue erakonna põhiline mõte on teisi halvustada, siis ei saa sellest asja. Meenutagem, et respublikaanide poolne pidev teiste halvustamine oligi peamine põhjus, miks Herkelil tuli IRL maha jätta. Just tema oli see, kes nende poiste poliittehnoloogia rataste vahele jäi,“ rääkis Ligi.

Jürgen Ligi viibis reedel Viljandis riigikogulase Kalle Jentsi kutsel ning kohtus kohalike erakonnakaaslaste ja ettevõtjatega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles