Doonoritelk ootab vereloovutajaid

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel suvel käis Viljandis doonoritelgis kahel päeval verd andmas 157 vereloovutajat.
Eelmisel suvel käis Viljandis doonoritelgis kahel päeval verd andmas 157 vereloovutajat. Foto: Elmo Riig / Sakala


7. ja 8. juunil püstitab Tartu verekeskus Viljandisse Vabaduse platsile doonoritelgi, kuhu keskus ootab doonoreid mõlemal päeval kella 12-16.

Tartu verekeskuse klienditeenindaja Sille Vaabeli sõnul olid doonoritelkide päevad eelmisel suvel Viljandis väga edukad vaatamata esimese päeva väga vihmasele ilmale.
„Esimesel päeval annetas verd 73 ja teisel 84 doonorit,“ täpsustas Vaabel.

Doonoritelkide siht on tutvustada doonorlust üha enamatele inimestele ning tuua doonoriks olemise võimalus koju kätte ka neile, kes elavad väljaspool Tallinna, Tartut, Pärnut või Kohtla-Järvet, kus asuvad alalised vereloovutuskohad.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuse doonorluse arendusjuhi ja projekti eestvedaja Ülo Lombi sõnul on doonoritelkidest kujunenud traditsioon, kus löövad kaasa paljud need, kes hoolivad inimeste elust ja tervisest.

Möödunud aasta suvi tõestas doonoritelkide tõhusust juba kolmandat aastat järjest: inimesed tegid 1812 vereloovutust ja verekeskus kogus rohkem kui 817 liitrit verd haiglate patsientide raviks.

Ülo Lombi andmetel on 515 esmaloovutajat alustanud oma teed doonorluse juurde just doonoritelkidest.

Ka sel aastal osalevad doonoritelkide projektis lisaks Kaitseväele linnavalitsused, politsei, päästeamet, maanteeamet, kaitseväe värbamiskeskus, kaitseliit ja Punane Rist, kelle töid ja tegemisi kohapeal tutvustatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles