Kodune karikasari toetab ettevalmistumist

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandlane Madis Vitsut ja tartlane Erik Koitla valmistuvad osalema juuli lõpul Moskvas peetavatel Euroopa kuni 23-aastaste meistrivõistlustel.
Viljandlane Madis Vitsut ja tartlane Erik Koitla valmistuvad osalema juuli lõpul Moskvas peetavatel Euroopa kuni 23-aastaste meistrivõistlustel. Foto: Erakogu

Täistuuridel veereva aerutamishooaja esimene pool kulub sportlastel suuresti rahvusvahelisteks tiitlivõistlusteks valmistumiseks.


Viljandi aerutajate treeneri Kalev Heli sõnul on tänavu plaanis rahvusvahelistest tiitlivõistlustest osa võtta kahel siinse klubi liikmel: Madis Vitsut valmistub juuli lõpul Moskvas peetavateks kuni 23-aastaste Euroopa meistrivõistlusteks ning Tanel Heli nii täiskasvanute kui üliõpilaste maailmameistrivõistlusteks.

«Vähem oluline pole kodune hooaeg. Loodame siin olla vähemasti sama edukad kui mullu, ehkki ajad on rasked ja võistlused viivad klubi eelarvest kopsaka summa,» rääkis Kalev Heli.

Eelmisel hooajal korjasid Viljandi aerutamisklubi esindajad Eestis 18 meistrivõistluste medalit.

Eesti aerutajate hooaeg algas aprillis ning peetud on juba ka kolm karikasarja etappi. Viljandi klubi on suurema arvu osalejatega kaasa teinud kahel viimasel etapil.

«Meil on sõudjatega samad mured: järvejää läks vahetult enne hooaja algust ja pidasime õigeks enne võistlemist veidi vee peal treenida,» põhjendas Kalev Heli, miks enamik viljandlasi aprilli lõpul Tartu kevadregatil osalemast loobus.

Eelmisel nädalavahetusel korjasid viljandlased Narva regati nimetust kandnud etapilt igat värvi medaleid. Kavas olid 1000 ja 200 meetri distants.

Helery Rullingo võttis neidude B-klassis 200 meetri sõidus etapivõidu, ent 1000 meetri distantsil pidi ta leppima kolmanda kohaga. Kadi Külasalu saavutas naiste arvestuses sprindis teise ja 1000 meetris kolmanda koha.

Eve Külasalu ületas 200 meetri distantsi lõpujoone kolmandana. Tanel Heli tuli 1000 meetris teiseks ja 200 meetris kolmandaks.

Sealsamas peetud kaheste paatide mõõduvõtul teenisid Tanel Heli ja Vladimir Borissov 5000 meetri distantsil Madis Vitsuti ja Erik Koitla ees esikoha. Tandem Vitsut/Koitla oli teine ka kaheste paatide sprindidistantsil.

Kalev Heli sõnul treenib Madis Vitsut koos tartlasest eakaaslase Erik Koitlaga enamiku ajast Viljandis.

«Nendelt sooviks Moskvas kahekanuul head sõitu näha 500 ja 1000 meetri distantsil,» ütles ta.

Tanel Heli kavatseb augustis Poolas Poznanis peetavatel  maailmameistrivõistlustel osaleda ühekanuul.

Eesti karikasarja kaks järgmist etappi on järgmisel nädalavahetusel Tallinnas, kuues etapp aga hansapäevade ajal Viljandis.

«Seekord tahame võistluse tuua Paala järvele,» ütles Kalev Heli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles