Viie riigigümnaasiumi õpilased lõid koostöökoja

Urmo Reitav
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud reedel ja laupäeval kogunesid Viljandis viie riigigümnaasiumi õpilasesindused, et täiendada oma koostööoskusi ning arutleda koolidemokraatia üle.

Gümnasistid leidsid, et koolielus on liiga palju tähelepanu ja ressursse kulutatud koolidevahelisele konkurentsile ja üksteisele ärategemisele ning rohkem on vaja koostöö kaudu hoopis üksteiselt õppida ja luua parimad võimalused noorte arenguks.

Kohtumise lõppedes asutati koostöökoda ehk riigigümnaasiumide õpilasesinduse koostöövõrgustik, mis toetaks omavahelist koostööd ja arendaks koolidemokraatiat.

Kahe päeva jooksul aset leidnud kohtumisel ja koolitusel keskenduti õpilasesinduse rollile ja selle uuele väljundile riigigümnaasiumi kontekstis, leiti ühised väärtused õpilasesinduse tegevuseks ning peeti plaane oma ühistegevuse jätkamiseks.

Üksmeelselt valiti koostöökoja esimese poolaasta eesistujaks Läänemaa ühisgümnaasium. Koostöökoja tegevust hakkab koordineerima sama kooli abiturient Kristjan Tedremaa ja mentorina Viljandi gümnaasiumi õpetaja Urmo Reitav.

Kristjan Tedremaa usub, et koja loomisega muutub koostöö riigigümnaasiumide vahel veelgi hõlpsamaks ja tegusamaks ning tekib ühtne riigigümnaasiumide pere.

Kohtumisel osales 20 noort Läänemaa ühisgümnaasiumist, Noarootsi gümnaasiumist, Viljandi gümnaasiumist, Jõgevamaa gümnaasiumist ja Nõo reaalgümnaasiumist. Kohtumise ja koolituse korraldas Viljandi gümnaasium koostöös Elis Ramsti ja Eneli Rimpeliga mittetulundusühingust Pro Consensio.

Riigigümnaasiumid on haridus- ja teadusministeeriumi hallatavad gümnaasiumid, mille õppe- ja kasvatustegevuse eesmärk on õpilaste üldpädevuste kujundamine ning kus väärtustatakse kaasavat ja hoolivat koolikultuuri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles