Tragid külamuusikud lähevad maale endasarnaseid otsima

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
August Pulsti pidunädalal püüavad Risto Lehiste (vasakul), Lauri Õunapuu ja Krista Sildoja järgida tema mõtet kultuuripõllul kündmise kohta. Pulst nimelt oli veendunud, et kündja on see, kellel sahk peos, hobune ees ja vagu järel, mitte see, kes ütleb, et võib künda.
August Pulsti pidunädalal püüavad Risto Lehiste (vasakul), Lauri Õunapuu ja Krista Sildoja järgida tema mõtet kultuuripõllul kündmise kohta. Pulst nimelt oli veendunud, et kündja on see, kellel sahk peos, hobune ees ja vagu järel, mitte see, kes ütleb, et võib künda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile täitus muuseumitegelase, kunstniku ja vanavara koguja August Pulsti sünnist 125 aastat. Selle tähtpäeva puhul võtavad külamuusikud ette ringreisi ja esitlevad ühtlasi Krista Sildoja raamatut «Äratusmäng uinuvale rahvamuusikale».

Täna algav ja kuu lõpuni kestev ringreis toob üheksasse Eesti paika tänapäeva külamuusikud, et anda inimestele võimalus kuulata oma rahva muusikat. Peale eelnimetatud raamatu esitluse on kavas Pulsti rändnäitus, kontsert ja simman. Lisaks on võimalik osta vanade rahvamuusikute postkaarte, millest saadav tulu läheb Pulsti arhiivi digiteerimise heaks.

Viljandimaal läbib ringreis Karksit. Sealses kultuurikeskuses ollakse ülehomme, 17. jaanuaril, kontsert algab kell 19. Sissepääs on prii nagu ka kõigis muudes paikades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles