Uus nädal toob «Meistrite akadeemia» kontsertide sarja

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pille Lill.
Pille Lill. Foto: Peeter Langovits (Postimees)

Jaanuaris saab Sakala keskuses alguse uus kontsertide sari „Meistrite akadeemia“, mis toob koostöös Pille Lille muusikute toetusfondiga publiku ette klassikalise ja džässmuusika kontserdid.

Sarja esimene sündmus leiab aset eeloleval neljapäeval algusega kell 19, mil esineb laulja Pille Lill koos viiuldaja Kristina Kriidi ja pianisti Kirill Boeviga. Ettekandele tulevad klassikapärlid, mis pärinevad Eduard Tubina, Johannes Brahmsi, Richard Straussi, Pjotr Tšaikovski ja teiste tuntud heliloojate sulest. Külalisi ootab kohviku stiilis saal, kus on lisaks kauni muusika nautimisele võimalik ka artistidega lähemalt tuttavaks saada.


„Viljandis pole kuigi palju võimalusi klassikalise muusika kontsertide kuulamiseks. Seetõttu otsustasime Pille Lille muusikute toetusfondiga koostööd teha ja „Meistrite akadeemia“ sarja kontserte Viljandi muusikasõpradele vahendada,“ selgitab Sakala keskuse kultuuritöö projektijuht Heli Anni.

Pille Lill on üks silmapaistvamaid Eesti ooperisoliste, kes on tuntud oma erilise tämbriga kauni lüürilise hääle poolest. Ühtlasi on ta alates 2003. aastast Eesti muusikaellu panustanud omanimelise toetusfondi kaudu.

Neljapäeval Pille Lille kõrval üles astuv viiuldaja Kristina Kriit on Eesti muusika- ja teatriakadeemia õppejõud ning doktorant, aga ka rahvusooperi Estonia sümfooniaorkestri teine kontsertmeister.

Kolmandana publiku ette tuleb Kirill Boev on tunnustatud pianist Venemaalt, kes on esinenud kontsertidega Saksamaal, Prantsusmaal, Itaalias, Belgias, Venemaal, Jaapanis ja Ameerikas. Ta on pälvinud Saksa valitsuse välja antava Konrad Adenaueri stipendiumi ning on Osaka kammermuusika konkursi esimese preemia laureaat. 2008. aastast töötab Boev vabakutselise muusikuna Tallinnas.

6. veebruaril tuleb Viljandi publikuga kohtuma keelpillikvartett C-JAM, kuhu kuuluvad Pärt Tarvas, Levi- Danel Mägila, Margus Uus ja Andreas Lend. Nende koosluses on ühendatud klassikaline keelpillikvartett, improvisatsiooniline big-band, metalne ja kaasakiskuv rock-muusika.

6. märtsil avaneb võimalus kohtuda kollektiiviga Quartet SaxEst. Nagu nimestki võib järeldada, on tegemist saksofonikvartetiga, milles mängivad sopransaksofonil Ivo Lille, altsaksofonil Virgo Veldi, tenorsaksofonil Lauri Sepp ja baritonsaksofonil Sulev Sommer.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles