Evald Okase graafiline teekond rullub lahti Kondase keskuses

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui fotograaf tuli, astus Mara Ljutjuk ühe oma lemmikteose, Evald Okase 1962. aastal loodud graafilise lehe «Midinett» kõrvale. Sellest pildist oli vaimustatud ka parajasti oma jõulunäitust maha võtma saabunud Ruth Huimerind. Muu hulgas on näitusel väljas klassiku kuulsad aktid.
Kui fotograaf tuli, astus Mara Ljutjuk ühe oma lemmikteose, Evald Okase 1962. aastal loodud graafilise lehe «Midinett» kõrvale. Sellest pildist oli vaimustatud ka parajasti oma jõulunäitust maha võtma saabunud Ruth Huimerind. Muu hulgas on näitusel väljas klassiku kuulsad aktid. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viis aastat tagasi kirjutas kunstiteadlane Juta Kivimäe Sirbis, et Evald Okas on Eesti tänapäeva kunsti suuremaid ja ambivalentsemaid legende.

Evald Okas lahkus meie hulgast 2011. aastal 96-aastasena, olles loonud tuhandeid teoseid. Kõige parema pildi Okase talendi haardest saab tema muuseumis Haapsalus. Nüüd aga on vägagi mõjuv osake mastaapsest kollektsioonist ka viljandlaste vaadata.

Evald Okasel on kolm last: maalikunstnik Mari Roosvalt, klaasikunstnik Kai Koppel ning arhitekt ja graafik Jüri Okas. Kai Koppeli tütar Mara Ljutjuk on võimsa kunstnikesuguvõsa kolmanda põlvkonna esindaja, kes kujundas siinse näituse ja rääkis vanaisast kui inimesest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles