India kohus tühistas kautsjoniotsuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

India ringkonnakohus tühistas eile rühma eestlasi puudutava varem magistraadikohtu määratud kautsjoniotsuse. See tähendab, et sügisel kinnipeetud laeva Seaman Guard Ohio meeskonnaliikmed ja pardal olnud laevakaitsjad ei saa ikka veel vabadusse.

India rannavalve pidas piraaditõrje laeva kinni mullu 12. oktoobril riigi idarannikul. Pardalt leiti 31 automaatrelva ja 5000 ühikut laskemoona. Politsei andmeil polnud laevameeskonnal ega relvastatud valvel dokumente relvastuse ja laskemoona omamise kohta. Pardal viibinud meestest 14 on Eesti kodanikud.

India suhtub relvis kaitsemeeskondadesse kaubalaevadel äärmiselt tundlikult pärast seda, kui Itaalia merejalaväelased tapsid eelmisel aastal kaks India kalurit. Merejalaväelased kuulusid kaubalaeva kaitsemeeskonda ja avasid kalurite pihta tule, pidades neid ekslikult piraatideks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles