Elron ei saa rongidele vaguneid lisada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rong Viljandis.
Elroni rong Viljandis. Foto: Marko Saarm / Sakala

Ehkki rongifirma Elron teab, et tema Viljandi vahet käivad rongid ei suuda kõiki sõitjaid mahutada, ei ole võimalik kiiresti  vaguneid lisada, sest tootja pole kõiki ronge üle andnud.

Elron saab Šveitsis asuvalt tootjalt järgmise, järjekorras 14. diiselrongi kätte 20. jaanuariks ja sealt edasi uue rongi iga 30 päeva tagant. Viimane diiselrong antakse ettevõttele 20. juunil.

Praegu on kõik ettevõtte käsutuses olevad rongid liinil ning neid pikendada ja sõidusagedust suurendada on võimalik alles uute rongi saabumise järel, teatas Elroni müügi- ja turundusjuht Norbert Kaareste BNS-ile.

«Oleme kursis, et hommikune Viljandi–Tallinna ja õhtune Tallinna–Viljandi rong vajavad pikendamist. Võimalus tekib selleks kohe, kui rongitootja on asunud järgmisi koosseise üle andma,» selgitas Kaareste.

Jaanuaris tuleb neljavaguniline rong ning siis on tootja Elronile üle andnud kõik kolme- ja neljavagunilised diiselrongid. Edasi hakkavad saabuma kahevagunilised koosseisud, mis on mõeldud praeguste rongide pikendamiseks.

Kõik elektrirongid on tootja Elronile üle andnud ja jäänud on veel seitse diiselrongi.

Praegu veab Elron sõitjaid 20 uue elektri- ja 13 diiselrongiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles