Suure-Jaani kiriku pingid said rõõmsa triibulise ilme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahmuse kooli noored ja Suure-Jaani käsitööringi naised käisid kirikus katteid üle andmas ja paika sidumas.
Lahmuse kooli noored ja Suure-Jaani käsitööringi naised käisid kirikus katteid üle andmas ja paika sidumas. Foto: Leili Kuusk

Suure-Jaani kultuurimaja käsitööringi naised ja Lahmuse kooli noored kudusid Suure-Jaani kirikule pingikatted. Reedel on Suure-Jaani gümnaasiumi jõulukirikulised esimesed, keda ootab ees üllatus: kiriku pingid on kaetud kaunite triibuliste vaipadega.

Idee kududa külma kiriku pinkidele katted tuli käsitööringi naistel. Ringi juhendaja Maive Ottas vormis hea ettepaneku konkreetseks plaaniks ja koos organist Merike Saaremetsaga mõõdeti pingid üle. Selgus, et on vaja kududa 200 meetrit vaipa.

Ettevõtmisse kaasati Lahmuse kooli õpilased. Lahmuse koolis toimetuleku õppekava alusel õppijad saavad lõpetades kaasa kangakudumise oskuse. Kolm tüdrukut, üks noormees ja õpetaja Kaja Saar kudusid katteid kokku 38 meetrit. Lahmuse kooli direktor Jüri Hansen ütles, et nad on väga tänulikud, et neid projekti kaasati, sest nende õpilastele on eduelamused üliolulised. Oma triipu saavad tulevikus katetest otsida ka need, kes käisid ettevõtmise «24 tundi Eestimaa rahvamajas» ajal Suure-Jaani kultuurikeldris ja kudumitesse oma väikese panuse andsid.

Lahmuse kooli noored ja Suure-Jaani käsitööringi naised käisid kirikus katteid üle andmas ja paika sidumas.

Koguduse õpetaja Kristi Sääsk tänas kudujaid ja abilisi ning tuletas meelde raamatut «Väike prints», kus on kirjas, et tuleb vastutada kõigi eest, kelle oled taltsutanud.

Kudumite jaoks materjali ostmist toetasid kohaliku omaalgatuse programm ja Suure-Jaani vallavalitsus. Suure-Jaani käsitöönaised ja Lahmuse kooli noored panid projekti oma aega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles