Küsimused tuleb läbi arutada

Helmut Hallemaa
, Viljandi linnavolikogu liige, Keskerakonna Viljandimaa piirkonna esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helmut Hallemaa
Helmut Hallemaa Foto: Elmo Riig / Sakala

TASUTA ÜHISTRANSPORDI teema on Viljandis kuum juba suvest saadik. Selles on tähtsat rolli mänginud Eesti Keskerakond, kuid kaasa on rääkinud ja aktiivselt ettepanekuid teinud paljud teisedki. Selle üle on vaid hea meel.

Keskerakonna saadikurühma esimehena andsin Viljandi linnavolikogu viimasel, 28. novembri istungil üle volikogu otsuse eelnõu ühistranspordi töögrupi moodustamiseks. Samas esitasime volikogu määruse eelnõu, mis tagaks täiesti tasuta sõidu eakatele, pensionäridele alates 65. eluaastast ja linna esimese kuni kolmanda klassi õpilastele. Teemat kajastas 11. detsembri Sakalas ajakirjanik Marko Suurmägi looga «Poliitikud hakkasid tasuta bussisõidu pärast võitlema».

Augusti algul antud intervjuus ütlesin: «Esimeseks prioriteediks tuleb seada ühistranspordi küsimus, mis minu nägemuses peaks olema linna pensionäridele tasuta ning järk-järgult laienema kogu linnarahvale.» Hiljem tuli tasuta bussisõidu ideega välja ka Isamaa ja Res Publica Liit (IRL). Eakate tasuta sõitu olid sotsiaaldemokraadid ja Keskerakond toetanud juba juunis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles