Homme on viimane päev sõlmida uueks aastaks elektrileping

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Ligi 250 000 tarbijat, kelle üheaastane leping kaotab käesoleva aasta lõpul kehtivuse, peaksid oma edasise elektrilepingu osas valiku langetama hiljemalt 10. detsembril, teatas võrdlusportaal Energiaturg.ee.

Energiaturg.ee juhtiva analüütiku Pirmin Tamme sõnul on tarbijatel viimane aeg uurida, mis tingimustel nende leping lõpeb või pikeneb, ja arvestada, et homme saab veel viimast päeva sõlmida elektrilepingu algusega 1. jaanuarist 2014.

«Elektrimüüjad on aasta lõpul muutunud aktiivsemaks ja pakettide hinnamuudatused läinud üha sagedasemaks – seda tõestab viimaste nädalate hinnamuudatuste statistika, mille põhjal on elektrimüüjad pakettide hindu valdavalt langetanud,» ütles Tamm.

Eesti Energia on viimaste nädalate jooksul alandanud avalikus hinnakirjas fikseeritud pakettide hindu 0,02-0,09 senti, kuid tõstnud 36 kuu põhitariifsete pakettide hinda kuni 0,02 senti. Elektrum Eesti on langetanud pakettide hindu kuni 0,24 sendi võrra ja 220 Energia kuni 0,15 sendi võrra. Samuti on Eesti Gaas muutnud oma hinnakirja, pakkudes uuest aastast juba 0,02 senti soodsama marginaaliga pakette.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles