Vaibakunstnik Anu Raud pälvis rahvusmõtte auhinna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Raud
Anu Raud Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval kuulutati rahvusülikooli 94. aastapäeva aktusel välja Tartu ülikooli rahvusmõtte auhinna laureaat, kelleks sai tekstiilikunstnik, kunstipärandi hoidja ja koguja, pikaaegne Eesti kunstiakadeemia ning Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia õppejõud emeriitprofessor Anu Raud.

Auhinnakomisjoni esimees, Tartu ülikooli rektor professor Volli Kalm väljendas austust rahvusliku aate legendaarse kandja pühendumisele: «Anu Raua loomingu kohta võib kõhklusteta öelda, et ta on lõngaga kirjutanud eesti rahva kohta sisukama ja jäävama loo kui nii mõnigi teine sõnaga.»

Anu Raud on rahvakunstipärandist leitut terviklikult mõtestanud oma tegevuses õpetaja, vaibakunstniku, kirjaniku, muuseumilooja ja talupidajana. Kauaaegse õppejõuna on ta eesti juurte juurde juhatanud sadu kunsti- ja käsitöötudengeid. Märgilise tähendusega on Anu Raua vaibakunst, kus olulised püsiväärtused on valatud visuaalset emakeelt kõnelevasse vormi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles