Heimtali noored tõid ekraanile linnavurle Matsi unenäo

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heimtali põhikooli raadio tegijate film «Maale...» pälvis konkursil «Ükskord meie külas...» suure hulga vaatajate poolehoiu. Fotol on filmi autorid Kardo Kivirand (vasakult), Karolina Niinelo, Kristina Tiidu, Mari-Liis Sepp, Carmen Wang, Madis Kirsman, Annabel Vendelin ja Erko Sild.
Heimtali põhikooli raadio tegijate film «Maale...» pälvis konkursil «Ükskord meie külas...» suure hulga vaatajate poolehoiu. Fotol on filmi autorid Kardo Kivirand (vasakult), Karolina Niinelo, Kristina Tiidu, Mari-Liis Sepp, Carmen Wang, Madis Kirsman, Annabel Vendelin ja Erko Sild. Foto: Elmo Riig / Sakala

Heimtali põhikooli raadioringi õpilased võtsid septembri lõpul üles 5,04 minutit pika filmi «Maale...», mis jutustab sellest, kuidas linnavurle uinub, pruut kaisus, kuid satub unenäos hoopis maale pudulojuste keskele.

Noored esitasid oma kätetöö noorte- ja lastefilmide festivali «Just film» ning põllumajandusministeeriumi koostöös korraldatud videokonkursile «Ükskord meie külas...». 10. novembril lukku läinud võistlusele laekus 7–19-aastastelt autoritelt kokku 51 lühifilmi. Heimtali põhikooli noorte «Maale...» osutus internetis rahvahääletusel lemmikuks.

«Just filmi» tegevjuht Mikk Granström nentis, et tööde tase oli erinev nagu noortel ikka – osa valdab tehnilist poolt paremini, osa kehvemini –, kuid üldpilt oli täiesti korralik. «Väga keeruline oli leida 51 seast see üks, mis võidab, aga mina olen igati rahul – paremat tööd ei oleks osanudki oodata.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles