Mis maksab kodumaine köögivili?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

KUI HEA ON suvehommikul minna läbi kastese rohu, noppida kasvuhoonest mõni tomat ja kurk, võtta peenralt näpuotsaga tilli ja sibulalauku ning valmistada korjatust perele salat või süüa seda kohe niisama.

Kas me aga mõtleme siis, kui palju see kõik maksab? Kas oma tegevusest sündivaid emotsioone ja suhupandu maitset saab rahasse ümber arvestada? Ka Hispaaniast või Poolast kohaletoimetatud tomatil on maitse, kuid kas see on võrreldav endakasvatatute omaga?

Võõrsil toitelahuses sirgunut ja kaugelt toodut tasub ikka võrrelda küll meie enda tomatiga, mis kasvab kodumullas päikese all. Oma tomat sisaldab meile nii vajalikku – tervist, mis annab meile elujõu ja töövõime. Tomati näide kehtib kõigi kodus kasvatatud köögiviljade kohta.

Märksõnad

Tagasi üles