Orkester meelitas emadepäeva kontserdile saalitäie kuulajaid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaitseväe orkester andis emadepäeval Abja-Paluoja kultuurimajas kontserdi täissaalile.
Eesti kaitseväe orkester andis emadepäeval Abja-Paluoja kultuurimajas kontserdi täissaalile. Foto: http://www.mil.ee/

Emadepäeval andis Eesti kaitseväe orkester Abja-Paluoja kultuurimajas kontserdi täissaalile. Kohal oli umbes kakssada kuulajat.


Kontserdi juhatas sisse nooremleitnant Hannes Võrno. «Loodame, et toetate 3500 mehega õppusi: meie mehed oskavad kodumaad kaitsta ja pärast harjutamist anname teie maad teile saadud korras tagasi,» ütles Võrno.

Abja vallavanem Peeter Rahnel tänas kontserdi korraldajaid. «Usume meie kaitseväesse ja Kaitseliitu. On hea meel, et selle aasta «Kevadtorm» toimub meie mail, kindlasti suurendab see kaitsetahet,» ütles Rahnel.

Kontserdil pühendas orkestrijuht major Indrek Toompere eraldi pala saalis kuulavatele emadele ja eriti oma emale, kes oli emadepäeval tulnud oma kaitseväelasest poja juhatatavat orkestrit kuulama.

Kaitseväe aasta suurima õppuse «Kevadtorm» eesmärk on saavutada tänavu kevadel reservi arvatava pataljoni koostegutsemise võime jalaväebrigaadi koosseisus. Esimese kahe nädala jooksul treenib 1. jalaväebrigaad Eesti eri väeüksustes 2009. aastal teenistust alustanud ajateenijate allüksused kokku üheks jalaväepataljoniks.

Jalaväepataljoni koostööõppele järgneb lõpuharjutus, mille käigus maavägi hindab jalaväepataljoni ja toetusüksuste lahinguvõimet ja nende ülemate juhtimisoskust lahingutegevusele võimalikult lähedastes tingimustes. Jalaväepataljon harjutab kõiki tähtsamaid maaväe lahinguliike: viivituslahingut, kaitselahingut ja rünnakut.

Pärast «Kevadtormi» läheb selle aasta ajateenijate jalaväepataljon reservi. Jalaväepataljon kohtub uuesti mõne aasta pärast reservõppekogunemisel.

«Kevadtormil» osaleb 3500 ajateenijat, kaadrikaitseväelast, reservväelast ja kaitseliitlast.

Kolm nädalat kestev õppus leiab aset Lääne kaitseringkonna vastutusalas Pärnumaal ja Viljandimaal. See lõpeb 23. mail.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles