Kulupõhine, mitte laest võetud

, riigikogu majanduskomisjoni liige Sotsiaaldemokraatlik Erakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Õunapuu
Jaan Õunapuu Foto: Margus Ansu / Postimees

VARASÜGISEL KÜPSES majandusministeeriumis plaan tõsta autoregistri toimingute eest võetavaid riigilõive, mis võtaks uuel aastal maksumaksja taskust veel üle 651 000 euro. Novembri keskel riigikogus esimese lugemise läbinud riigilõivuseaduse ja liiklusseaduse muudatused kergitavad viie protsendi võrra riigilõivumäärasid neile inimestele, kes teevad toiminguid maanteeameti liiklusregistri, vana nimega ARK-i büroodes.

Majandusminister Juhan Parts põhjendas seda ootamatut ettepanekut vajadusega võtta 2014. aasta algul kasutusele e-teenuste keskkond, kus kliendid saaksid sooritada mitmesuguseid autodega seotud toiminguid, ilma et nad peaksid liiklusregistri büroosse minema. E-teenuste kasutamise korral tuleks maksta riigile praegusest 20 protsendi võrra vähem lõive.

SOTSIAALDEMOKRAADID toetavad igati suunda, et sõidukite registreerimisel minnakse üle e-teenustele. Samas ei tohiks e-teenused ega niinimetatud kliendisõbralikum lähenemine tulla nende inimeste arvelt, kes ei kasuta elektroonilisi lahendusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles