Pärimusmuusika festival keskendub mängule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
24.—27. juulini peetava Viljandi pärimusmuusika festivali teema on «Mäng».
24.—27. juulini peetava Viljandi pärimusmuusika festivali teema on «Mäng». Foto: Kenno Soo

Viljandi pärimusmuusika festival avalikustas järgmise festivali teema ja kuulutas välja kujunduskonkursi tunnuskujunduse leidmiseks

24.—27. juulini peetava Viljandi pärimusmuusika festivali teema on «Mäng».

Mängimine on läbi aegade meil veres olnud ja seda väevõimuga ära keelata pole ühelgi ajastul õnnestunud. Mäng on tihtilugu nii tavaline osa meie igapäevast, et on raske vahet teha, et kus see lõpeb ja tegelikkus algab. Meelelahutus näiteks on mäng, aga samas elu pärisosa.

Selle teemaga võtavad korraldajad oma ülesandeks eestlaste ja teiste rahvuste kultuurilise mineviku ja oleviku tutvustamise mänguliste tegevuste kaudu. Laulu- ja tantsumängud, murumängud, sportmängud, ringmängud, vaatemängud, sõnamängud ja õnnemängud – kõik need leiavad mingil kujul oma koha järgmise festivali programmis. Kõige tähtsamal kohal saab loomulikult olema pillimäng –universaalseim kõigist mängudest, kuulajaid ühendav ja kaasa elama panev.

Koos festivali teema teatavakstegemisega kuulutab Eesti pärimusmuusika keskus välja  ka stipendiumikonkursi 2014. aasta Viljandi pärimusmuusika festivalile sobiva tunnuskujunduse loomiseks. Konkurss kestab 13. detsembrini ja tingimustega saab tutvuda kodulehel www.folk.ee/festival.

Samuti algas demovoor eesti artistidele, kes soovivad kandideerida 2014. aasta pärimusmuusika festivalile esinema. Tingimused sellest osa võtta soovijatele on samuti leitavad festivali kodulehelt.

Rohkem infot festivali teema, tunnnuskujunduse konkursi staatuudi ja demovooru tingimuste kohta lehab fesivali kodulehelt internetis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles