Anu Raud andis allkirjaga Heimtali muuseumi Eesti Rahva Muuseumile

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Raud
Anu Raud Foto: Elmo Riig / Sakala

Teisipäeval sõlmisid kultuuriminister Laine Jänes ja Heimtali muuseumi asutaja Anu Raud lepingu, millega Viljandimaal asuv ehe ja maalähedane eramuuseum jõuab ametlikult Eesti Rahva Muuseumi koosseisu.


Kultuuriminister Laine Jänese sõnul on Anu Raua muuseumikogu ainulaadne ning otsus kinkida see riigile on suur tunnustus.

«Kogu, mis sisaldab nii arhiivimaterjale, fotosid kui esemeid tekstiilist vanavarani, on hinnaliseks täienduseks Eesti Rahva Muuseumi kogudele. Ka on juba praeguseks Heimtalist kujunenud elavalt kasutatav õppekeskus, mis Eesti Rahva Muuseumi filiaalina kindlasti edasi tegutseb,» ütles minister Jänes.

Heimtali muuseumi omanik Anu Raud otsustas kinkida oma erakogu Eesti Rahva Muuseumile aasta tagasi. Aasta jooksul on tehtud vajalikud ettevalmistused, inventeeritud muuseumikogu ja tänaseks on jõutud notariaalse lepingu sõlmimiseni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles