«Kevadtorm» kogub tuure

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaväe suurõppus «Kevadtorm».
Maaväe suurõppus «Kevadtorm». Foto: Toomas Huik

Esmaspäeva varahommikust alates liiguvad kaitseväe sõidukite kolonnid väeosadest üle Eesti Pärnu- ja Viljandimaale õppusele «Kevadtorm 2010».



Õppuse käigus harjutavad üksused ja eri taseme staabid koostegutsemist.

«Kevadtormil» osaleb ligi 3500 kaitseväelast, kaitseliitlast ja reservväelast, neist ligi poole moodustavad ajateenijad, kelle väljaõppetsükkel lõpeb sel kevadel. Õppusel harjutatakse maaväe peamisi lahinguliike: kaitset, viivituslahingut ja rünnakut.

Järjekorras kaheksanda «Kevadtormi» suurema osa jalaväepataljoni isikkoosseisust moodustavad õppuse järel teenistust lõpetavad ning juuni alguseks reservi arvatavad ajateenijad eri väeosadest. Lisaks kokkuharjutavale jalaväepataljonile osalevad kaitseväe selle aasta suurimal õppusel Lääne kaitseringkonna, Scoutspataljoni, suurtükiväepataljoni, pioneeripataljoni, õhutõrjepataljoni, Kaitseliidu ja Läti Vabariigi maaväe allüksused.

«Kevadtormi» lahinguruum hõlmab Pärnumaalt Paikuse, Tahkuranna ja Saarde valla ning Viljandimaalt Halliste, Abja ja Karksi valla territooriumi.

Õppuse üldjuht on maaväe ülem kolonel Indrek Sirel.

Linna- ja vallaelanikud panustavad riigikaitsesse, võimaldades kaitseväel oma kodukandis harjutada. Võimalikest häirivatest teguritest saab teatada meiliaadressil kevadtorm@mil.ee.

Üks häirivaid ettevõtmisi võib olla kaitseväelaste autode liikumine õppuse ajal, viimasel harjutusnädalal ka ööpäev läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles