Repliik: Tunne algust

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigrid Koorep
Sigrid Koorep Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Aegadetagusele põlluharimisele mõeldes võib silme ette kerkida umbes selline pilt, nagu tegi Sakala fotograaf kuu aja eest Olustvere künnivõistlusel hobuadraga kündvast Igor Mangist. Tänapäeval seonduvad põlluharimisega kindlasti ka moodsad masinad. See valdkond ei pruugi aga asjatundmatule linlasele ühel ega teisel moel atraktiivne näida.

Samas kiidab seesama linlane ökokaupa ning soovitab peeneid ja kalleid restorane, kus iseäranis just kvaliteetsest Eesti toormest toitu valmistatakse. Adumata jääb, et see kõik peen, isuäratav ja maitsev on tulnud sellestsamast tootmisharust, mille peale võhiklikult õlgu võdistatakse.

Näinud kõike seda põllul ning puudel ja põõsastel kasvamas, ei tundugi ehk mahemustsõstrakrõpsud enam nii peen roog kui enne linnatänaval krõbistades ning kuivatatud õunad ei maitse ka nagu harukordne tervisetoit, vaid pigem nagu tavaline amps, mida on hea õhtul näksida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles