Kaitseväe sõidukid suunduvad «Kevadtormile»

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe autod.
Kaitseväe autod. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täna, 3. mai varahommikust alates liiguvad kaitseväe sõidukite kolonnid väeosadest üle Eesti Pärnu- ja Viljandimaale õppusele «Kevadtorm 2010».


Kolonnid sõidavad Paldiskist, Tallinnast, Tapalt, Jõhvist ja Võrust Pärnu- ja Viljandimaa poole.

Kaitseväe sõidukite kolonni liikumiskiirus maanteel on kuni 70 kilomeetrit tunnis ja sõidukite pikivahe on 100 meetrit.

Teavitusosakonna ülema major Peeter Tali sõnul palub kaitsevägi nendel marsruutidel sõitvatel autojuhtidel varuda aega ja loodab liiklejate mõistvale suhtumisele. Samuti võib esineda lühiajalisi liikluspiiranguid õppuse alasse jäävatel teedel.

«Kevadtorm» kestab 3.-23. maini Pärnu- ja Viljandimaal, põhitegevus hõlmab Saarde, Halliste, Abja ja Karksi valla territooriumit.

Õppuse käigus harjutavad koos tegutsemist eri taseme staabid ja üksused. Õppusel osaleb ligi 3500 kaitseväelast, kaitseliitlast ja reservväelast, neist umbes poole moodustavad ajateenijad, kelle väljaõppetsükkel hakkab lõppema. Õppusel harjutatakse põhilisi lahinguliike: kaitset, rünnakut ja viivituslahingut.

Järjekorras kaheksanda «Kevadtormi» põhieesmärk on jalaväebrigaadi koosseisu kuuluva jalaväepataljoni kokkuharjutamine. Suurema osa jalaväepataljoni isikkoosseisust moodustavad õppuse järel teenistust lõpetavad ning jaanipäevaks reservi arvatavad ajateenijad eri väeosadest. Lisaks kokkuharjutavale jalaväepataljonile osalevad teiste seas õppusel suurtükiväepataljon, pioneeripataljon, tankitõrjekompanii, luurekompanii ja õhutõrjerühm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles