Soomlaste toodang reisib Marsile

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaanis rääkisid oma kogemustest (vasakult) Ulvila linnavalitsuse esimees Leena Jokinen-Anttila ja linnapea Jukka Moilanen, Jokioineni vallavanem Jarmo Määttä, Ulvila linnavolikogu esimees Kimmo Vepsa ja Jokioineni vallavalitsuse esimees Antero Suonpää.
Suure-Jaanis rääkisid oma kogemustest (vasakult) Ulvila linnavalitsuse esimees Leena Jokinen-Anttila ja linnapea Jukka Moilanen, Jokioineni vallavanem Jarmo Määttä, Ulvila linnavolikogu esimees Kimmo Vepsa ja Jokioineni vallavalitsuse esimees Antero Suonpää. Foto: Elmo Riig / Sakala

Suure-Jaanis ettevõtluskonverentsil esinenud kahe Soome omavalitsuse juhi kinnitust mööda tasub linnal või vallal toetada iga oma territooriumil tegutsevat ettevõtet, ka kõige väiksemat.

Nagu Eestis, on ka Soomes maapiirkonnad elanikest viimastel aastakümnetel aina tühjaks valgunud, kuid Ulvila linnas ja Jokioineni vallas on see protsess viimastel aastatel peatunud. Nad võivad koguni uhkust tunda kõrgtehnoloogiat kasutavate firmade üle: Ulvila robotid lähevad Jaapanisse ning Jokioinenis toodetud radarid ja raadiosaatjad alustavad üsna pea kosmosereisi Marsile.

Nahatööstuse asemel kõrgtehnoloogia

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles