Lauri Soolo kogus töö kõrvalt vormi Prantsusmaal

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti murdmaajooksu lühikese distantsi meistrivõistlustel pronksmedali
teeninud Lauri Soolo ootab kõrget kohta ja head aega ka eeloleval
laupäeval aset leidval ümber Viljandi järve jooksul.
Eesti murdmaajooksu lühikese distantsi meistrivõistlustel pronksmedali teeninud Lauri Soolo ootab kõrget kohta ja head aega ka eeloleval laupäeval aset leidval ümber Viljandi järve jooksul. Foto: Sille Annuk

Pühapäeval Harjumaal peetud Eesti murdmaajooksu lühikese distantsi meistrivõistlustel pälvis viljandlane Lauri Soolo pronksmedali.


Neljakilomeetrisel rajal tugevas konkurentsis kiiret tempot hoidnud Soolo jäi võitnud Taivo Püile alla 18 ja hõbeda teeninud Roman Fostile nelja sekundiga.



«Läksin küll võitma, aga pettunud ma pole: poodiumikoht on ju ikkagi hea saavutus,» lausus Viljandi vastupidavusalade klubi Staier esindaja ning lisas: «Lähen alati võistlema esikoha pärast — väiksema eesmärgiga ei tasu rajale minnagi.»



Meistrivõistluste lühikesele distantsile startis 27 meest, nende seas kuus Staieri liiget.



«Rada oli raske ja tehniline: oli pehmet liivapinnast, motokrossirada meenutavaid tehiskünkaid ja ohtralt järske pöördeid. Kõik see eeldas head füüsilist vormi ja korralikku jooksutehnikat,» nentis Eesti murdmaajooksu tiitlivõistlustelt teise medali teeninud Lauri Soolo.



Trassi raskusest kõnelevad tema sõnul ilmekalt ka jooksu vaheajad. «Avakilomeetri aeg 3.12 on ikka tavapärasest tagasihoidlikum.»



Meestel tuli läbida neli kilomeetripikkust ringi. Lauri Soolo suutis avaringi tulemusega enam-vähem sarnast tulemust näidata kolmel.



«Kõige raskem oli kolmandal kilomeetril, kui rütm käest ära läks. Õnneks suutsin sellest välja tulla,» meenutas ta.



Distantsi ajaga 13.09 läbinud Lauri Soolo ringiajad olid 3.12, 3.16, 3.27 ja 3.16 ning ajaga 12.51 esikoha võtnud Taivo Püi omad 3.12, 3.13, 3.17 ja 3.10.



Möödunud septembrist märtsi alguseni Prantsusmaal tööl olnud ja seal heades tingimustes korralikult harjutada saanud Lauri Soolo loodab sel laupäeval ümber Viljandi järve jooksul teha korraliku tulemuse nii Eesti murdmaajooksu pika distantsi meistrivõistluste kui üldarvestuses ning lüüa oma kahe aasta taguse isikliku rekordi 37.51.



«Olen praegu heas vormis ja see läheb järjest paremaks,» ütles ta.


Oma kohta lõpetajate pingereas Soolo ennustada ei julgenud, sest tugevaid konkurente on siin kindlasti palju.



«Viljandlane polegi väga ammu järvejooksu võitnud,» lausus ta lõpetuseks muiates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles