Staadioni olmehoone ehitus hakkab pihta

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastakümneid tagasi staadioninurka ehitatud käimla lammutatakse loodetavasti üsna pea ning selle asemel tuleb sportlastele ja publikule korralik olmehoone.
Aastakümneid tagasi staadioninurka ehitatud käimla lammutatakse loodetavasti üsna pea ning selle asemel tuleb sportlastele ja publikule korralik olmehoone. Foto: Elmo Riig / Sakala

Rahandusministeerium jõudis seisukohale, et Viljandi on võimeline maksma staadioni olmehoone ehituse eest ligi 400 000 krooni ja nüüd võib linnapea ehitusfirma juhiga lepingu allkirjastada.


Reedel kell 14 allkirjastavad linnapea Kalle Jents ja aktsiaseltsi Paide Mek juhatuse esimees Olev Saksniit raekojas lepingu linna staadioni olmehoone ehitamiseks.

Ühekordsesse 385 ruutmeetri suurusesse hoonesse tulevad sportlaste ja treenerite olmeruumid ning ruumid vajaliku inventari hoidmiseks. Staadioni olmehoone projekteerimine ja ehitamine maksab kokku 4 484 554 krooni, millest toetus Euroopa Liidu struktuurifondide kohalike avalike teenuste arendamise meetmest on 3 811 871 krooni.

Lepingu järgi peab staadioni olmehoone valmis saama tänavu septembris. Veel eelmise aasta lõpul loodeti, et hoone valmib juuli alguseks, mil Viljandis peetakse kergejõustiku Kuldliiga etapp, mis toob kokku tippsportlasi Eestist ja välismaalt.

Staadionihoone ehitusele tekkisid takistused eelmisel aastal, kui rahandusministeerium asus seisukohale, et Viljandi linna ja Riigi Kinnisvara aktsiaseltsi vahel sõlmitud kahe koolimaja kasutusrent on sisuliselt kapitalirent. See kergitas linna laenukoormuse lubatust suuremaks.

Kalle Jentsi selgitust mööda on linna panus hoone ehitusse 667 817 krooni. Sellest 291 933 on projekti tegemiseks juba ära kasutatud ning 375 884 tuleks veel lisada ning see summa on eelarves ka kirjas. «Iga päev on meile suure tähtsusega, sest kevad ja suvi on ehitamiseks parim aeg,» ütles linnapea.

Jentsi arvates on staadioni olmehoone ümber toimuv lausa pretsedent, sest takistusi on tehtud eurotoetuse kasutamisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles