Lihavõtted tulevad koos linnuvaatluspäevadega

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

3. ja 4. aprillil on traditsioonilised lihavõttepühade linnuvaatluspäevad, mil kõik inimesed on oodatud loodusesse sulelisi jälgima.


Viljandimaal Tuhalaanes on huvilistel võimalik linde vaadelda asjatundja juhtimisel. Retk algab kell 9 Tuhalaane kiriku juurest ja kestab umbes poolteist tundi. Seda juhib ornitoloogiaühingu liige Riho Kinks.

Kogu nädalavahetuse kestva linnuvaatlusürituse eesmärk ei ole tõsiteaduslik ning vaatluspäevadel kaasalöömine eeldab õige vähe: tuleb lihtsalt nende kahe päeva jooksul leida aega linde vaadelda, olgu siis tunnisel jalutuskäigul või kogu nädalavahetuse vältaval linnuretkel.

Ornitoloogiaühing palub kõik kohatud linnud kirja panna ning kas või ligikaudu hinnata, mitut lindu igast liigist kuuldi või nähti. Kirja tuleb panna vaid need liigid, keda tunnete!

Kokkuvõtted oma vaatlustest palutakse saata koordinaatorile ühe nädala jooksul e-postiga aadressil raul@jjaani.ee või kirja teel aadressil Uus tänav 53, 73301 Järva-Jaani, «Linnuvaatlus».

Linnuvaatluse abimaterjalid, eelmiste aastate kokkuvõtted ja teave toimuvate ürituste kohta on ornitoloogiaühingu kodulehel www.eoy.ee.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles