Vanalinnas kimavad võrrid

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistlusel teevad kaasa nii võrrid kui rollerid.
Võistlusel teevad kaasa nii võrrid kui rollerid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeva keskpäeval algab kolmas Viljandi noorte tehnikakeskuse korraldatav «Viljandi vanalinna võidusõit».


Käimasoleva noortenädala kavva kuuluva ürituse eestvedaja, Viljandi ja Abja tehnikaringi juhendaja Tarmo Raba (pildil) sõnul on korraldajatel luba sulgeda vanalinna tänavad kella 12—17, et aga osalejaid on palju, tekib sellest ajalimiidist kinnipidamisega tõenäoliselt raskusi.

«Soovime alustada võimalikult vara. Sõitjate rivistus on kell 11 ja kui osalejad on nõus, saame esimese stardi anda juba kella 12 paiku,» kõneles ta.

Rallile on oodata tublisti üle saja võistleja. Peale võrriklasside sõitjate on tänavu rajale oodatud ka rollerijuhid ning mõlemale grupile on eelseisev mõõduvõtt tänavu esimest korda aset leidva üle-eestilise karikasarja avaetapp.

Eesti rolleriliiga eesotsas oleva viljandlase Rasmus Sepa ütlemist mööda on rollereid Viljandi mõõduvõtule tulemas 20. «Kahetaktilisi masinaid on kirjas 17 ja neljataktilisi kolm,» lausus ta.

Tarmo Raba jutu järgi pole tegemist pelgalt viljandimaalaste mõõduvõtuga. «Kõige kaugemalt tulijad on Lätist ja Muhumaalt,» nentis ta.

Rolleriliiga välissõitjate osavõtuga seekord hoobelda ei saa, kuid Sepa kinnitusel on seal osalejaid kogu Eestist.

Võrridest on esindatud tavapärased Standard-klass, Open-klass ja külgkorviga rataste klass ning lisaks veel pisut uuem, hiinakate klass.

Nagu tõdes Tarmo Raba, rõõmustab just noorte suur huvi niisuguse võistluse vastu.

«Eks see peamiselt noorte tehnikaringide ja -keskuste töös osalejatele mõeldud olegi. Kusagil peavad ju ka nemad oma tööd katsetama ja võrdlema,» rääkis ta, kuid lisas: «Aga mõõduvõtt pole kaugeltki ainult noortele. Vanim registreerunud võrrisõitja on 63-aastane. Ning starti tuleb nii tüdrukuid kui naisi.»

Rasmus Sepa sõnul teeb keskealisi kaasa ka rollerite võiduajamisel.
«Ootame pealtvaatajaid raja äärde kaasa elama,» kutsus Tarmo Raba publikut.
Võidusõidu start ja finiš on Viljandi raekoja ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles