Veele voolab mõni kroon otsa

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Veevärk vähendab kulusid, aga ilma tulu saamata ei ole võimalik ka investeerida.
Viljandi Veevärk vähendab kulusid, aga ilma tulu saamata ei ole võimalik ka investeerida. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnavalitsuse nõusolekul hakkab 1. aprillist Viljandis kraanivesi ja heitvee ärajuhtimine senisest rohkem maksma.


Hinnatõusu taotluses linnavalitsusele kirjutas Viljandi Veevärk esimesena, et hind kerkib sellisele tasemele, mis kindlustab ettevõtte jätkusuutlikkuse.



Teiseks tõi Veevärk esile, et seadusest tulenevalt hakkavad eraisikud ning asutused ja ettevõtted maksma ühesuguse hinnakirja järgi. Seni said eraisikud odavamalt läbi.



Vesi muutub hinnalisemaks ka seetõttu, et Veevärk tahab teha investeeringuid mudatöötlustehnoloogia täiustamiseks, täitmaks suurenenud nõudmisi jäätmekäitlusloa taotlemisel.



2008. aastaga võrreldes kallinevad tänavu keskkonnamaksud: vee erikasutusluba 21,3 ja saastetasu koguni 21,3 protsenti. Ja loomulikult ei jäta oma mõju avaldamata plaanitav elektri hinna tõus.



Viljandi Veevärk prognoosib, et viljandlaste vee- ja kanalisatsiooniteenuste tarbimine vähe­neb tunamullusega võrreldes 6,6 protsenti. Ettevõtte tegevuskulud on üle-eelmise aastaga võrreldes tänavu 4,5 ja palgafond 15,6 protsenti kahanenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles