Tulevik kaotas Nisale

Toomas Sildam
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti mullune viies jalgpalliklubi Viljandi Tulevik kaotas eile Ašgabatis Türkmenistani presidendi karikaturniiril võõrustajate esiklubile Nisa tulemusega 0:2.

Esimene pall lendas eestlaste väravasse 33. minutil, kui Nisa mängijad olid külalisi rünnakusurvega küllalt väsitanud ning pressisid end nende kaitsest läbi. Tulemus 0:2 sündis 69. minutil penaltist.

Harjumatu vilepartii

Tuleviku peatreeneri Aivar Lillevere sõnul oli vastane tugev, aga kohalikud kohtunikud vilistasid viisil, mis on eurooplasele harjumatu.

«Mis ei ole lubatud meile, on lubatud kohalikule klubile,» nentis ta.

Peatreener rääkis, et meeskond sõitis Türkmenistani kahel põhjusel: saab tugevate vastastega võimeid võrrelda ja soojas kliimas hooajaks hästi valmistuda. «Tahame oma mängu paika panna, sest viis meest on klubis alles esimest nädalat,» lausus ta.

Turniiril osalevad Tuleviku kõrval kaks kohalikku klubi ning üks meeskond Iraanist, Ukrainast, Gruusiast, Venemaalt ja Tad©ikistanist. Mitmed tugevad võistkonnad loobusid, sest turniir peetakse kunstmuruga staadionil.

Treeningud külastaadionil

Tulevik peab Türkmenistanis vähemalt kolm kohtumist. Tema teine vastane on Venemaa klubi Moskva Lokomotiv ja kolmas Tad©ikistani Aviator. Lokomotiv kaotas Aviatorile 2:3.

Vabadel päevadel treenib Tulevik Ašgabatist 15 kilomeetri kaugusel asuva Bagiri küla jalgpalliplatsil. Seal saab harjutada 25-kraadises kevadsoojuses.

Koosseis

Turniiri avamängus olid väljakul Pavel Londak, Indrek Valejev, Andrei Mazurkevitš, Alo Bärengrub, Tomas Sirevicius, Jaanus Sirel (46. minutil vahetas tema välja Karl Palatu), Vladislav Gussev (79. minutil Raido Raudnagel), Aivar Anniste, Enver Jääger, Raiko Mutle ja Tom Kärson (62. minutil Martin Hurt).

Allikas: FC Flora pressiteenistus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles