Ugala näitlejanna sai Rootsist stipendiumi

Tiina Sarv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.


Hilje Murel ütles, et Rootsist tulnud stipendium on ilus tunnustus näitlejatöö eest.Tuleval neljapäeval antakse Teatri- ja Muusikamuuseumis Ugala näitlejannale Hilje Murelile kätte Rootsis tegutseva Lensi Römmer-Kuusi nimelise Teatrikunsti Stipendiumifondi stipendium.

Hilje Murel oli tunnustusest kuulda saades üllatunud ja rõõmus.

"Minu meelest on kõige tähtsam tunnustus, materiaalne külg on lihtsalt boonus seal juures," rääkis näitlejanna jõuluehtes teatrimajas. "Me ei tööta ju selle nimel, et tunnustatud saada. Nüüd õnnitlevad kõik, kes vastu tulevad. See on väga tore ja ma olen tänulik, et mulle see auhind määrati."

Üle-eelmisel aastal pälvis Hilje Murel Ugala töötajate kolleegipreemia. Selle eest ostis ta endale koju kaks suurt riidest kilpkonna, millel on mõnus istuda.

Lensi Römmer-Kuusi stipendiumi statuut näeb ette, et see tuleb kulutada eneseharimiseks, näiteks mõne põneva teatri külastamiseks välismaal.

Kätteandmise tseremoonia on 18. detsembril, Lensi Römmer-Kuusi sünnipäeval.

Lensi Römmer-Kuus sündis 1903. aastal Tallinnas, tegutses näitlejana mitmes Eesti teatris ning emigreerus 1944. aastal Rootsi. Ta oli üks Eesti Pagulasteatri asutajaid ning töötas elu lõpuni 1993. aastal Stockholmi Eesti Teatris lavastaja, näitleja, tõlkija ja dramatiseerijana.

Stipendiumi asutas abikaasa mälestuseks Elmar Kuus, kes samuti oli Eestis tuntud näitleja, Voldemar Panso ja Ilmar Tammuri teatrikooliaegne kursusekaaslane.

Lensi Römmer-Kuusi stipendiumi saab üle aasta üks Eesti noor draamanäitleja. Varem on selle pälvinud Jaan Tätte Linnateatrist, Rain Simmul Vanemuisest, Elina Reinold Draamateatrist ning Liisa Aibel Pärnu Endlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles