Mõisaküla elab säästurežiimil

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Mõisaküla linnapea Ervin Tamberg ütles neljapäeval vastu võetud eelarvet kommenteerides, et see on natuke väiksem kui mullu.


Läinud aastal oli linnaeelarve suurus 14 miljonit krooni, tänavu on see alla 13 miljoni.



«Hariduse peale läheb ligi pool ehk 40,3 protsenti eelarvest,» lausus Tamberg.



Mõisaküla pearaamatupidaja Kiira Ringas tunnistas, et suuremateks investeeringuteks raha pole. «Katame väiksemate projektide omaosalusi kokku 107 000 krooniga,» rääkis ta. «Toetame suvist laste ja noorte malevat, samuti mittetulundusühingut Mõisaküla Kultuuriseltsi.»



Ringas tõdes, et majanduskulude poolelt tehti suuremad kärped juba mullu. Palku ei ole siiski vähendatud. «Olime eelarvet koostades konservatiivsed,» selgitas pearaamatupidaja. «Füüsilise isiku tulumaksu plaanisime palju vähem kui mullu.»



Teede ja tänavate korrashoiuks on ette nähtud 362 000 krooni. Riigilt tuleb selleks 300 000. Mullu läks maanteetranspordi kuludeks oli 641 200, sellest riigi toetus oli 310 200 krooni.



Kiira Ringas tõdes, et olukord on mullusest kehvem, sest koondatuid ja töötuid on märgatavalt rohkem. Paljud inimesed on Mõisakülast ka ära kolinud või ennast lihtsalt välja kirjutanud. Ükski linna firma pole õnneks siiski tegevust lõpetanud.



Ringas lubas, et kitsast ajast hoolimata peetakse selgi suvel kodukandipäevi. «Mullu saime väikese eelarvega hakkama, tegime nii kitsalt kui võimalik. Tavaliselt on piletitulust kulutused tagasi saadud,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles