Viljandi Soojuse juhti ootab õigeksmõistmine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aktsiaseltsi Viljandi Soojuse juht mõistetakse vara riisumise süüdistuses eeldatavasti õigeks, sest seda taotlesid kohtus nii kaitsja kui prokurör.

Viljandi Soojuse juhti Madis Vitsurit süüdistati fiktiivse tehingu tegemises ja 640 000 krooni riisumises, ent kohtusaalis esitatud tunnistused sundisid prokuröri Vitsuri õigeksmõistmist taotlema.

"Nende tegude osas, mis leidsid tõendamist, pole uues karistusseadustikus paragrahve," nentis süüdistaja Milja Janson.

Kohus kuulutab otsuse välja järgmisel teisipäeval.

Süüdistuse kohaselt leppis Vitsur 2000. aasta suvel Tallinnas tegutseva osaühingu Tagliamento Kaubandus esindaja Mati Orriga kokku, et see teeks Viljandi Soojusele fiktiivse hinnapakkumise.

Süüdistuskokkuvõtte järgi aktsepteeris Viljandi Soojus 640 000 krooni suurust hinnapakkumist, millega Tagliamento Kaubandus soovis talle müüa metallkonstruktsioone. Väidetavalt kanti raha Tallinna osaühingu arvele, kuid soojafirma konstruktsioone vastu ei saanud.

Pärast summa ühelt kontolt teisele keerutamist jõudis see väidetavalt sularahana Madis Vitsuri kätte.

Fiktiivse tehingu eest on juba süüdi mõistetud Mati Orr. Eile tunnistajapingis seistes jäi Orr oma jutu juurde, mille kohaselt oli ta Madis Vitsuriga sõlminud kokkuleppe, et. Tagliamento Kaubandus müüb Viljandi Soojusele metallkonstruktsioone.

Samas väitis Orr, et mees, kes oli eile süüdistatuna kohtu all, pole mitte see Madis Vitsur, kellega tema äriasju oli ajanud.

Madis Vitsuri kaitsja Mart Sikuti arvates viitab nimetatud väide asjaolule, et keegi on kohtualuse nime ära kasutades teinud ebaseaduslikke tehinguid.

"Mida me nime kasutamise osas edasi kavatseme teha, ei oska öelda, sest pole seda arutanud," ütles Sikut. "Enne ootame ära kohtuotsuse."

Fiktiivseid tehinguid pole kaitsja sõnul aga kunagi sooritatud, sest Viljandi Soojus sai Tagliamento Kaubanduselt üle kümne tonni metalli, millest ehitati katlamaja Saarepeedil asuvale ettevõttele Valge VN.

Süüdistuskokkuvõttes oli kirjas, nagu oleks Mati Orr pärast seda, kui Viljandi Soojus kandis raha Tagliamento Kaubanduse arvele, võtnud 640 000 krooni välja ja viinud Madis Vitsurile. Kohtus lükkas Orr selle väite ümber.

Madis Vitsur on varem öelnud, et pole 640 000 krooni varastanud. Eile keeldus ta igasugustest kommentaaridest.

Tagliamento Kaubandus on nn. riiulifirma ning mitu sellega seotud isikut on süüdi mõistetud maksupettuste eest, mis tehti just selle firma kaudu. Tehing Viljandi Soojusega jõudis politsei huviorbiiti Tagliamento Kaubanduse maksupettuste uurimise ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles