Valuoja kooli remont maksab 55 miljonit krooni

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Valitsus toetas tänasel kabinetinõupidamisel haridusministri ettepanekut alustada Viljandisse kavandatava riigigümnaasiumi hoone rekonstrueerimist, mis läheb maksma ligi 55 miljonit krooni.


Viljandi linnavalitsuse ettepaneku kohaselt hakkaks loodav riigigümnaasium tegutsema tänase Valuoja põhikooli hoones, mille linn soovib müüa Riigi Kinnisvara AS-ile (RKAS).

Haridus- ja teadusministeeriumi hinnangul on hoone asukohalt sobilik, kuid gümnaasiumi toimimiseks on vaja hoonet oluliselt rekonstrueerida ning juurde ehitada gümnaasiumihariduse andmiseks vajalikke ruume. Esialgse hinnangu kohaselt on Viljandi riigigümnaasiumi kinnistu ostuhinnale lisanduvate investeeringute maht ligi 55 miljonit krooni.

Hoone hinnas pole RKAS ja linnavalitsus veel kokku leppinud ja selleks on plaanis tellida ekspertiis sõltumatult hindajalt. Linnajuhtide hinnangul peaks maja maksma mitukümmend miljonit krooni.

"Õpilastele annavad just korda tehtud gümnaasiumid mitmekülgseid võimalusi oma huvidele vastava hariduse omandamiseks," sõnas haridusminister Tõnis Lukas. "Pealegi on sellistesse gümnaasiumidesse astudes kõik põhikoolilõpetajad võrdsed ning selliste koolide olemasolu annab tulevikukindluse ka põhikoolidele."

Minister ja Viljandi linnapea allkirjastasid 9. märtsil ühiste kavatsuste kokkuleppe, mille põhjal alustati ametlikke läbirääkimisi Viljandisse riigigümnaasiumi rajamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles