Näitlejad ühes mullis, esietendus ukse ees

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored näitlejad tunnevad ennast Ugalas nagu kodus. Vasakult: Hendrik Toompere juunior juunior, Marta Laan, Mihkel Tikerpalu, Jüri Tiidus, Liisa Pulk, Mait Joorits.
Noored näitlejad tunnevad ennast Ugalas nagu kodus. Vasakult: Hendrik Toompere juunior juunior, Marta Laan, Mihkel Tikerpalu, Jüri Tiidus, Liisa Pulk, Mait Joorits. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ugala teater on kaks nädalat olnud ööpäev läbi asustatud, sest 16 lavakunstikooli tudengit valmistuvad seal laupäevaseks bakalaureusetöö esietenduseks.


Üle paljude aastate võõrustab Ugala taas Eesti muusika- ja teatriakadeemia lavakunstikooli tudengeid: XXIV lend toob siin lavale Tom Stoppardi näidendi «Arkaadia». Noorte juhendaja ja näidendi lavastaja on Hendrik Toompere juunior, kes tegi omal ajal XIII lennu koosseisus lõputöö samuti Viljandis.

Et ükski lavastus ei sünni laval proove tegemata, on Tallinnas õppivad noored kolinud kolmeks nädalaks Viljandisse. Ugala maja on saanud nende koduks, kus nad töötavad, puhkavad ja isegi ööbivad.

«Sakala» külaskäigu ajal oli tudengitel läbi saanud pool prooviperioodist. Puhkepausi ajal oli nõus oma muljeid jagama kuus tulevast näitlejat: Mait Joorits, Liisa Pulk, Mihkel Tikerpalu, Jüri Tiidus, Marta Laan ja Hendrik Toompere juunior juunior.

«Arkaadia» esietenduseni on jäänud vaid loetud päevad. Kas kolme nädala pikkusest prooviperioodist teile piisab või jääte ajahätta?

Hendrik Toompere jr jr: «Arkaadia» proovid algasid meil tegelikult juba detsembris,  tegime neid Tallinnas Draamateatri ruumides. Seal töötasime proovisaalis, nii et Ugalasse tulles läksime kohe lavale.

Aga alati jääb vist viimse hetkeni tunne, et lavastus ei ole valmis. Ja tegelikult ta ei peakski kunagi päris valmis saama, vaid peaks jääma arenema.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles