Viljandi järve ääres lõpeb ööpäevane valve

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannavalvur Anti Penter on järve ääres korda hoidnud peaaegu kümme aastat ning on veendunud, et rand vajaks pidevat mehitatud valvet aasta läbi.
Rannavalvur Anti Penter on järve ääres korda hoidnud peaaegu kümme aastat ning on veendunud, et rand vajaks pidevat mehitatud valvet aasta läbi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Selle kuu viimasel päeval pakivad turvafirma G4S töötajad Viljandi järve ääres asjad kokku, sest linnajuhid otsustasid lõpetada ööpäevaringse mehitatud valve.


«Suvisel ajal jääb valve alles, kuid vahepeal teeme järve ääres pistelist kontrolli ja seal olevatesse hoonetesse pannakse liikumisandurid,» selgitas Viljandi abilinnapea Rein Triisa.



Selline otsus tähendab Viljandile olulist raha kokkuhoidu ning linnavalitsuse liikmete hinnangul ei satu senisest suuremasse ohtu ka Viljandi spordikeskuse kaudu linnale kuuluv vara, mida hoonetes on mitme miljoni krooni väärtuses.



Senise turvafirma G4S, kelle töötajad olid Viljandi rannas ametis nii talvel kui suvel ööpäev läbi, vahetab suvel välja osaühing Articard. Selle ettevõtte ülesanne on tagada rannahooajal vaid ujujate turvalisus.



Leping sõlmitakse kolmeks aastaks ning selle järgi hakkab firma valvama nii Viljandi kui Paala järve randa. Rannavalvuri tööks vajaliku litsentsiga mehed on tööl vaid rannahooajal 1. juunist 31. augustini. Valve algab Viljandi järve ääres kell 9 ning kella 11-st tuleb tööle ka teine rannavalvur. Koos valvatakse kella 19-ni ning seejärel töötab üks valvur veel kella 24-ni.



Linnavalitsuse liikme Tauno Tuula sõnul on linnajuhid jõudnud seisukohale, et suvel öiseks ajaks Viljandi randa valveta jätta ei saa. «Võttes arvesse, kui palju on ranna hoonetes spordikeskuse vara või sildade küljes inimeste paate, oleks varastel seal möllamist päris palju,» sõnas ta.



Samas on Tuula veendunud, et öisel ajal ei pea randa valvama inimene, kel on rannavalvuri litsents. «Tegemist oleks tavalise öövahiga,» sõnas ta ning lisas, et öövahi peab leidma linn.



Turvafirma G4S rannavalvuri Anti Penteri sõnul on järve ääres tööd päris palju ka talveöödel. «Ma ei kujuta ette, et rand nüüd päris valveta jäetakse,» tunnistas pikki aastaid järve ääres nii ranna- kui tavalise valvuri tööd teinud mees.



1. aprillist rannas valvet pole. Rein Triisa sõnul peaks öövalvur tööle hakkama siis, kui paadid vette lastakse.



Tauno Tuula on sama meelt. Ta ütles, et valvurite palgaraha tuleks leida paadiomanike ja linna ühiste jõupingutuste tulemusena. Samuti on ta veendunud, et palgaraha kogudes tuleks arvesse võtta omanike vara väärtust. «Linna vara on seal kahtlemata kõige rohkem,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles