Palliplatsil algavad tulised lahingud

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakonna meistrivõistluste avamängus alistas tarvastu (sinistes särkides) 60:57 Spordikooli.
Maakonna meistrivõistluste avamängus alistas tarvastu (sinistes särkides) 60:57 Spordikooli. Foto: Madis Luik

Reede õhtul visati Viljandimaa meeste korvpalli meistrivõistlustel pall mängu ja 14 meeskonna osavõtul peetava turniiri paremad saavad selgeks 25. aprillil.


Reedel Viljandi spordihoones aset leidnud esimeses kohtumises teenis Tarvastu 60:57 võidu Spordikooli üle. Eeloleval pühapäeval peetakse sealsamas neli mängu.



14 meeskonda alustavad korvpalliklubi Sako korraldatavat turniiri kahes alagrupis. Mõlemas mängitakse üheringiline turniir ning seejärel jagatakse võistkonnad tulemuste põhjal kaheks.



Mõlema alagrupi kolm viimast moodustavad 9.—14. kohta selgitava rühma, neli paremat aga jätkavad ristisüsteemi põhimõttel vaheturniiril ning moodustavad seejärel 5.—8. kohta ja finaliste selgitava rühma.



Vaheturniiri paremad selguvad paaride kahe mängu tulemuste liitmisel. Finaliste selgitavas rühmas ja 5.—8. kohale mängivas grupis peetakse üheringiline turniir. Tugevama rühma kaks edukamat pääsevad esikohaheitlusele ning kaks nõrgemat selgitavad kolmanda ja neljanda koha omaniku.



Meistrivõistluste finaal ja pronksimängud on 24. ja 25. aprillil Viljandi spordihoones. Nendes paarides selgub parim kahe kohtumise tulemuste liitmisel.



Tänavuste Viljandimaa meistrivõistluste peakohtuniku, spordikooli korvpallitreeneri Vello Ritsi sõnul kujunes turniiri süsteem ehk tavapärasest veidi keerulisemaks, ent seda tehti eelkõige sooviga osalejatele võimalikult palju mänguvõimalusi pakkuda.



«Kõik meeskonnad peavad turniiril vähemalt 11 kohtumist. Kokku leiab aset 81 pallilahingut,» nentis ta.



Suur osa mänge on Ritsi jutu järgi nädalavahetustel spordihoone vanas saalis, kuid korraldajad üritavad olla paindlikud ning osalejatele mängupaikade ja -aegade osas võimaluse korral vastu tulla.



«Juba praegu on esialgsesse ajakavasse tehtud mõned muudatused. Näiteks on osa mehi ületuleval nädalal seotud valdade talimängudega,» lausus ta.



Peakohtunik tunnistas, et sedavõrd suurt hulka vastasseise üpris lühikesele perioodile sättida on päris keeruline, kuid avaldas lootust, et kõik sujub ja võistkonnad on valmis vajaduse korral kompromisse tegema.



Vilemehi pole tänavusele turniirile plaanis väljastpoolt maakonda kutsuda ja Vello Rits ei näe selleks ka erilist vajadust. «Meil endal on kuus litsentsiga kohtunikku. Pealegi eeldaks kohtunike väljastpoolt toomine lisakulutusi,» ütles ta.



Valitseva Viljandimaa meistrina alustab turniiri Hansa Ilutulestikud.



Alanud turniiri juhendi ja alagruppide koosseisudega saab tutvuda

siin

.



JÄRGMISED MÄNGUD


Pühapäeval peetakse Viljandi spordihoone vanas saalis neli maakonna meistrivõistluste kohtumist: Kell 12 mängivad Suure-Jaani ja AP Mets, kell 13.30 Spordikool ja Kärstna, kell 15 Mõisaküla ja Kord Nädalas ning kell 16.30 Kultuuriakadeemia ja Hansa Ilutulestikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles