Kaks võimlat käiks üle jõu

Andres Rõigas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Halliste vallavalitsusel on praegu 12 allasutust, millest kaks — raamatukogu ja lasteaed — asuvad Õisu alevikus. Viimase aasta jooksul on Õissu tehtud kaks olulist investeeringut: korrastatud ja üle pinnatud tänavad ning uuendatud tänavavalgustus.

Lähim rahvamaja on Kaarlis, mis jääb Õisust vaid paari kilomeetri kaugusele. Minu teada osalevad Õisu elanikud agaralt rahvamaja tegevuses ja ringides.

Äsja koostatud KOIT-kava projekti järgi on plaanis lähema aasta jooksul alustada Halliste põhikooli võimla rajamist ning vallavalitsusel pole rahaliselt võimalik korraga ehitada ja üleval pidada kahte võimlat. Praegu saavad Õisu elanikud valdadevahelise lepingu alusel kasutada Paistu põhikooli uut võimlat.

Usun, et nii kultuurihuvilistel kui spordirahval on rahuldavad võimalused oma harrastustega tegelda.

Kooskäimiskohast kõneldes ei saa jätta mainimata, et peale hoone on vaja ka inimesi. Seetõttu on plaanis lähemal ajal kohtuda piirkonna noortega ning uurida, millised on nende soovid ja vajadused vaba aja sisustamise osas.

Ma ei saa nõus olla väitega, et vallavalitsus on külaelu edendamisel tegevusetu. Vallavalitsus toetab kaasfinantseeringuga kõiki küladest tulenevaid mittetulundussektori projekte. Vallavalitsuse eesmärk on aidata kaasa külade iseseisvale toimetulekule, mis eelkõige tähendab head algatus- ja planeerimisvõimet ning oskust projekte koostada.

Vallavalitsus on koostöös külade esindajatega loonud külade arengukava tegevuskavad ja suuremad arendusideed on kajastatud valla arengukavas. Olgem ausad: külaelu edendamine on suures osas ikkagi küla enda kätes ja vallavalitsusel saab seejuures olla peamiselt suunav, toetav ja vajaduse korral kaasrahastav funktsioon.

Lisaks eeltoodule oleme püüdnud hoida traditsiooni, et külades esile kerkivatele muredele leiame lahenduse või kompromissi rahvakoosolekutel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles