Mõisakülas olid korraga kuldleer ja kuldpulmad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mõisaküla taastatava luteri kiriku käärkamber ei mahutanud 12. augustil kõiki inimesi, kes tahtsid osa saada kuldleeri- ja kuldpulmatalitusest.

Kaheksa eakat kuldleerilast nii Mõisaküla luteriusuliste kogudusest kui kaugemalt, kelle leeritõotuse andmisest oli möödunud pool sajandit, olid tulnud ristimist ja tõotuse andmist uuendama. Neile lisandus briljantleerini jõudnud Leili Sults, kes oli andnud leeritõotuse koguni kuus aastakümmet tagasi.

Kuldseid leerilapsi õnnistas Mõisaküla koguduse õpetaja Rein Schihalejev, organistina tegi kaasa Heidi Plakso Viljandist.

Oma kuldpulma olid samal päeval tulnud kiriklikult tähistama mõisakülalased Maie ja Ilmar Hunt. Ajale hästi vastu pidanud abielutõotuse olid nad andnud viiskümmend aastat tagasi just Mõisaküla kirikus.

Ainulaadseks muutis abielupaar Hundi kuldpulma seesama uunikumiikka jõudnud Pobeda, millega nad viiskümmend aastat tagasi oma tähtsa sõidu tegid. Autojuhtki oli sama — Mõisaküla mees Olev Saral. Ta on osanud oma vana sõiduki praeguseni heas korras hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles