Penuja rahvas pidas rõõmsalt külapäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päikseline Penuja külapäev 4. augustil pakkus kaasalöömise võimalust paljudele suurtele ja väikestele, sealhulgas sportlikele noortele Lätist.

Üheksandale külapäevale kogunenud rahvast tervitanud Abja vallavanem Peeter Rahnel ja külavanem Reet Paju andsid esmalt sõna vendadele Lembit ja August Eelmäele.

Populaarne Vanemuise näitleja Lembit Eelmäe, isa kaudu Taagepera ja ema kaudu Penuja päritolu mulk, kiitis Penuja küla ja külamaja praegust head väljanägemist ning luges luuletusi, põhiliselt enda loodud Mulgi murdes värsse.

Tema noorem vend, kirjandusteadlane August Eelmäe pajatas kirjanik August Kitzbergist, kes on samuti Penujaga seotud. Ta tugines Friedebert Tuglase mälestustele.

Penuja paljude heas korras kodude hulgast selgitati loosiga tänavuse kaunima kodu auhinna saaja. Selleks osutus Ly Pulk. Külavanem Reet Paju andis eriauhinna ka kõige nooremale külapäeval osalejale, seitsmekuusele Isabela Mura-šinile.

Meeleolu lõi naisansambel Viisivakk Anne Mägi juhatusel ning lapsed kuulasid-vaatasid näitleja Heino Seljamaa etendatud nukunäidendit «Okasroosike». Maja ees muruplatsil lõbustas teatrimees nukusketšide ja lauludega ka täiskasvanuid.

Tantse esitasid Aerodünaamilised ja alles loodud naisrühm Halliste rahvamajast. Tantsuks mängis ansambel Lyrix ning idamaist salapära lisasid Abja kultuurimaja kõhutantsijad.

Sportlik kava algas perede teatevõistluse, saapa- ja kotiheitega. Noormehed said õrnemalt soolt juhiseid, kui nad kummist naisele aja peale rinnahoidjat selga pusisid.

Autovedamises sai parima aja Penujast pärit Riiko Luik. Rohke publiku vaimustushüüdeid kuulsid paarisrakendina vana Moskvitši asfaltteel vedanud naised, kes meestele suurt alla ei jäänudki.

Kaasakiskuv oli penujalaste ja jalgratastel naabervallast Lodest üle piiri Penujasse sõitnud Läti noorte jõukatsumine minijalgpallis ning köieveos. Võitsid külalised.

Südaööl üllatas külaselts peolisi särava ilutulestikuga.

Külamajas sai vaadata fotomälestusi seltsi tegevusest. Suppi pakkusid oma külaseltsi naised. Abja valla toel said soovijad bussiga Abjast Penujasse ja öösel Apja tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles