Ugala tiigi kaldal etendub «Naabri Mari»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

21. ja 22. juunil esietendub Ugala tiigi kaldal teatri sellesuvine vabaõhulavastus, Bernard Kangermanni laulumäng «Naabri Mari».

Seejärel sõidab trupp ringreisile mööda Eestit.

Idee veeta üks suvi reisides ning anda etendusi väikestes maakohtades, kuhu kutseline teater satub harva, on Ugala rahva mõtteis olnud juba mitu aastat.

Mängitavaks näidendiks on valitud rõõmus ja rahvalik materjal, Bernard Kangermanni läinud sajandi algupoolelt pärit laulumäng. Nagu külajandile kohane, on selles loos palju laulu ja pillilugu, värvikaid tegelasi, mahlakaid ütlemisi, segadust ja äravahetamist. Loomulikult sõlmitakse kõik lahtised otsad lõpuks roosa lehviga kokku — idülliline lõpp sulnile suveõhtule.

«Naabri Mari» lavastaja on Margus Vaher, kelle varasematest töödest on publikul kindlasti meeles laulumängud «Mees minevikuga», «Mootorpruut» ja «Haljal aasal». Suvelavastuse kunstnik on Silver Vahtre, muusikajuht Peeter Konovalov ja liikumisjuht Oleg Titov. Kaklusstseenid on seadnud Indrek Sammul.

«Naabri Mari» näitetruppi kuuluvad Maria Soomets, Jaana Kukk, Janek Vadi, Ott Aardam, Karol Kuntsel, Aarne Soro, Hilje Murel, Vilma Luik, Andres Tabun, Kadri Lepp, Kata-Riina Luide, Tanel Ingi, Jaanus Kask, Piret Aus, Merike Toomla ja Ando Loosaar.

Et Viljandis mängitavate «Naabri Mari» etenduste piletid on otsas, annab Ugala 24. ja 25. augustil tiigi kaldal kaks lisaetendust. Neile saab pileteid osta 25. juunist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles