Maalikunstnikud saavad kokku jõulunäitusel

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

23. detsembril kell 15 avatakse Viljandi kunstisaalis XVI jõulunäitus «Kohtumispaik Viljandis 30 aastat hiljem». Tavapäraselt kuulub tseremoonia juurde jõuluvalgus.

Nagu mitu eelmist, on seegi näitus juubelitega seotud. Kõik kuus autorit on kolmekümne aasta eest lõpetanud Eesti Riikliku Kunstiinstituudi maali eriala. Need on Urve Dzidzaria, Lemming Nagel, Robert Suvi, Anatoli Strahhov, Mai Paris ja Ann Mikk.

Näituse korraldaja Aate-Heli Õun ütles, et kohale peaks tulema tegijaid nii kunsti kui kirjanduse vallast, sest poetess Betti Alveri sajandi mõõtu tähtpäeva ja šaržimeister Evald Reieri 90. sünniaastapäeva on võimalik mitmel moel esile tõsta just selle näituse avatunnil. Seal esitletakse Urve Dzidzaria portreed Betti Alverist ning tema loomingut kannavad ette näitlejatest luuletajad Malle Pärn ja Elle Eha-Are. Lauale jõuab ka Ülo Alo uus luuleraamat illustratsioonidega Evald Reieri kogust «Betti Alverile tähtedesse».

Tänavu on ekspositsiooni võimalik näha veel vaid 27. ja 28. detsembril, uuel aastal on see avatud 4. veebruarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles