Noorel Tuulepuul on juured kõvasti mullas

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulepuu liikmed (vasakult) Kärt Leppik (vokaal), Katri Mets (viiul), Siret Suigusaar (kromaatiline kannel), Kaari Talvet (kromaatiline kannel), Kaido
Kadaja (kitarr), Margus Põldsepp (lõõtsad, kitarr, vokaal, suupill) ja Klaid Melnikov (basskitarr). Fotolt on puudu Birgit Viru (flööt, torupill), kes
oli pildistamise ajal Viljandis õppesõidul.
Tuulepuu liikmed (vasakult) Kärt Leppik (vokaal), Katri Mets (viiul), Siret Suigusaar (kromaatiline kannel), Kaari Talvet (kromaatiline kannel), Kaido Kadaja (kitarr), Margus Põldsepp (lõõtsad, kitarr, vokaal, suupill) ja Klaid Melnikov (basskitarr). Fotolt on puudu Birgit Viru (flööt, torupill), kes oli pildistamise ajal Viljandis õppesõidul. Foto: Elmo Riig / Sakala

Karksi-Nuia ansambel Tuulepuu esitleb laupäeval Viljandi pärimusmuusika aidas oma debüütplaati, mis on ansambli liikmete madalast keskmisest vanusest hoolimata küps ja suurepäraselt läbi tunnetatud.


Karksi valla mehisel toel valminud album kannab pealkirja «Laia taevaliua sinal».



2007. aasta oktoobris sündinud Tuulepuu kasvas välja Karksi-Nuia muusikakoolis tegutsenud rahvamuusikakapellist Kunileid. Margus Põldsepa juhtimisel unustati noodilood ja keskenduti musitseerimisele kuulmise järgi.



Mingil ajal hakkas ansamblisse uksest ja aknast uusi liikmeid sisse sadama, kuni lõpuks tuli tropp ette panna, et sellest ei saaks orkester. Praegu on ansamblis kaheksa liiget.



Nende enda arvates peitub Tuulepuu üks suuremaid väärtusi sõpruses ja õlatundes. Tegu on heade sõpradega, kel on üksteise jaoks alati aega ka pärast ansamblitundi.



Ühel õhtupoolikul Karksi-Nuia muusikakooli katuse all pani Tuulepuu korraks pillid käest, sättis end ümber laua istuma ja oli valmis küsimustele vastama.



Ei meeldi mulle need lahterdamised, aga kui keegi juhtub küsima, mis stiili Tuulepuu viljeleb, siis mida vastate?

Margus Põldsepp:

Põhiliselt esitame lüürilise alatooniga folki ja pärimusmuusikat.



Sagedasti avastatakse pärimusmuusika sügavam sõnum alles üsna küpses eas, ent enamik Tuulepuu liikmeid on ikka veel väga noored.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles